Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

18. GELECEĞİN SİNEMASI’NDA FİNALİSTLER AÇIKLANDI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
18. GELECEĞİN SİNEMASI’NDA FİNALİSTLER AÇIKLANDI
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği, TÜRSAK Vakfı’nın danışmanlığı ve iş birliği ile sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri amacıyla farkındalık yaratan “Geleceğin Sineması” yarışmasında finale kalan 20 proje ön jüri toplantısı sonucu belirlendi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği, TÜRSAK Vakfı’nın danışmanlığı ve iş birliği ile sinema öğrencilerinin kısa film projelerini hayata geçirmeleri amacıyla farkındalık yaratan “Geleceğin Sineması” yarışmasında finale kalan 20 proje ön jüri toplantısı sonucu belirlendi. 

 

Sinema öğrencilerinin nitelikli kısa filmler yapabilmeleri için gerekli maddi ve ayni imkanları yaratabilmek adına T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK)’nın danışmanlığı ve iş birliğiyle bu yıl 18. kez düzenlenen Geleceğin Sineması yarışmasında finalist isimler açıklandı. Hayallerindeki kısa filmi çekmek için önemli bir adım atan 20 ismin projesi, 16 Nisan Cuma günü gerçekleştirilen ön jüri toplantısının ardından belli oldu. Ön jüri üyeleri bu yıl toplam 160 projeyi değerlendirdi.

 

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden öğrencilerin kurmaca, deneysel, belgesel ve animasyon türündeki projeleriyle katılım gösterdiği yarışmada Deniz Altun’un AhadîSeher Davran’ın AnahtarlarNadir Kağan Kocakaya’nın Anı RüyasıGörkem Arslan’ın ApatiYalçın Dilsiz’in ArmonikaHakan Erdal’ın Bagajdaki YabancıEmirhan Cangül’ün BalıkAyşenur Karasu’nun Biz Bir Aileyizİlcan Edgar Özuluca’nın CevherBaran Kaya’nın Gece GörüşüIşın Akpınar’ın Kırmızı PabuçCüneyt Işık’ın Kuş OlsamFurkan Rıza Demirel’in ManşetDicle Kaplan’ın PatlamaKemal Akçay’ın Portakal Suyu Gibi Hisseden AdamTuran Haste’nin RutubetDerya Eroğlu’nun TekerlerTuvana Simin Günay’ın Uzak İklimlerin KokusuEsen Demir’in Yankı ve Ozan Dindarik’in Yasak Havuç adlı senaryoları finale kaldı.

 

Finale kalan 20 proje arasından kazanan 10 isim ve yarışmanın birincisi, BKM CEO’su Zümrüt Arol Bekçe başkanlığında; Nişantaşı Üniversitesi / Radyo, TV-Sinema Bölüm Başkanı ve Dekan Yardımcısı Burcu Kurtiş, Yönetmen ve Senarist Emre Kavuk, Oyuncu Yiğit Kirazcı ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Yavuzkanat'ın yer aldığı ana jüri tarafından belirlenecek.

 

Kazanan 10 Projeye Altışar Bin TL Destek Verilecek

 

18 yıldır T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) iş birliğiyle gerçekleştirilen Geleceğin Sineması’nda bu yıl 10 projeye altışar bin TL maddi destek ve danışmanlık desteği verilecek. “Geleceğin Sineması” bir yandan Türk Sineması’nın geleceğine giden yolunu aydınlatırken bir yandan da akademik başarıları için film yapması gereken öğrencileri daha iyi projeler hayal edebilmeleri konusunda motive etmeye devam edecek.

 

 

Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiler ve güncel duyurular geleceginsinemasi.com adresi ve TÜRSAK Vakfı'nın sosyal medya hesaplarından takip edilebilir. 

 

http://tursak.org.tr 

geleceginsinemasi.com 

 

 

18. Geleceğin Sineması Finalistleri

NO

PROJE ADI

İSİM SOYİSİM

1

Ahadî

Deniz Altun

2

Anahtarlar

Seher Davran

3

Anı Rüyası

Nadir Kağan Kocakaya

4

Apati

Görkem Arslan

5

Armonika

Yalçın Dilsiz

6

Bagajdaki Yabancı

Hakan Erdal

7

Balık

Emirhan Cangül

8

Biz Bir Aileyiz

Ayşenur Karasu

9

Cevher

İlcan Edgar Özuluca

10

Gece Görüşü

Baran Kaya

11

Kırmızı Pabuç

Işın Akpınar

12

Kuş Olsam

Cüneyt Işık

13

Manşet

Furkan Rıza Demirel

14

Patlama

Dicle Kaplan

15

Portakal Suyu Gibi Hisseden Adam

Kemal Akçay

16

Rutubet

Turan Haste

17

Tekerler

Derya Eroğlu

18

Uzak İklimlerin Kokusu

Tuvana Simin Günay

19

Yankı

Esen Demir

20

Yasak Havuç

Ozan Dindarik

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Prof. Dr. Nuran Salman: “Salgın sürecinde rutin aşılama programının sürdürülmesi büyük önem taşıyor”Önceki Haber

Prof. Dr. Nuran Salman: “Salgın sür...

TürkTraktör, 2021 yılı 1. çeyrek dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladıSonraki Haber

TürkTraktör, 2021 yılı 1. çeyrek dönemin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar