Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Visa Olimpiyat Ruhunu Tüm Türkiye;ye Taşıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Visa Olimpiyat Ruhunu Tüm Türkiye;ye Taşıyor

Buse Naz Çakıroğlu, Hakan Reçber ve Öznur Cüre Girdi’yi Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarında Team Visa kapsamında destekleyeceğini açıklayan Visa, Olimpiyat ruhunu tüm ülkeye yayacak kapsamlı bir projeye de start veriyor.

Dijital ödemeler alanında dünyanın lider şirketlerinden Visa, Paris 2024 Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları’nda Olimpik Boksör Buse Naz Çakıroğlu, Olimpik Tekvandocu Hakan Reçber ve Paralimpik Okçu Öznur Cüre Girdi’yi Team Visa sporcuları arasına aldığını basın toplantısıyla açıkladı. 

Yaklaşık 40 yıldır Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'nın Dünya Çapında Ödeme Teknolojisi Ortağı, Uluslararası Paralimpik Komitesi'nin (IPC) ilk küresel sponsoru ve 2002'den beri tüm Paralimpik Oyunları'na da sponsoru olan Visa, düzenlenen basın toplantısında Olimpiyat Değerleri Eğitimi temalı bir sosyal sorumluluk projesini de hayata geçirdiğini kamuoyuyla paylaştı. 

Team Visa ile dünyanın dört bir yanından yetenekli sporcular destekleniyor

Team Visa kapsamında, 2000 yılından bu yana dünya genelinde 600 başarılı sporcuya ihtiyaç duydukları kaynak ve destekler sağlandı. Başarılarıyla topluma ilham kaynağı olan Team Visa atletleri, kişisel yolculukları, spor alanındaki başarıları ve Visa'nın temel değerleri olan eşitlik, erişim ve kapsayıcılık çerçevesinde değerlendirilerek program için seçiliyor. Paris 2024 Oyunlarında, Team Visa kapsamında desteklenen sporcular, Olimpik ve Paralimpik sporcuların eşit temsili, kadın ve erkeklerin eşit dağılımı ile şimdiye kadarki en dengeli takım olma özelliğine de sahip.

Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin , “Visa, Olimpiyat ve Paralimpik Oyunların 40 yıla yakın süredir destekçisi. Aynı zamanda 2024, Visa’nın Türkiye’deki varlığının da 40. yıl dönümü. Tüm dünyaya ilham veren bu ikonik spor organizasyonunu bunca yıldır ülkemizle buluşturmaktan son derece gururluyuz. Paris 2024 Oyunlarında yarışacak Buse Naz Çakıroğlu, Hakan Reçber ve Öznur Cüre Girdi’ye Team Visa’ya hoş geldiniz diyorum. Sporcularımız azimleri, kendini aşma çabaları, disiplinli çalışmaları ve başarılarıyla Olimpiyatların “Daha ileri, daha yükseğe, daha güçlü, birlikte” sloganının güçlü birer temsilcisi. Her birine şimdiden Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarında başarılar diliyorum” dedi. 

Basın toplantısında hazır bulunan sporcular da konuyla ilgili şunları söyledi:

Olimpik Boksör Buse Naz Çakıroğlu: “Paris 2024için hazırlandığım bu dönemde, dünyanın önde gelen sporcularının desteklendiği Team Visa’ya dahil olmaktan ötürü gururluyum. Hazırlıklarıma büyük bir motivasyonla devam ediyorum”.

Olimpik Tekvandocu Hakan Reçber: “Dünya çapında bir şirketin beni Olimpiyat yolunda desteklemesi gurur verici. Tüm dünyadan başarılı sporcularla birlikte Team Visa takımının bir parçası olduğum için mutluyum”.

Paralimpik Okçu Öznur Cüre Girdi: “Olimpiyat Oyunları sporun zirvesi ve her sporcunun hayali. Bizler hedefimize emin adımlarla yürürken, Visa gibi dünya çapında markaların spora ve sporcuya desteği de bizim için çok kıymetli. Olimpiyatlardan altın madalyayla dönmek en büyük konsantrasyonum. Visa’nın da desteğini arkama alarak azimle madalya hedefim doğrultusunda antrenmanlarımı sürdürüyorum”.

12 ile yayılan Olimpiyat Değerleri Eğitimi 

2024 Paris Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunları, pek çok yönüyle önceki Oyunlardan farklılaşıyor. Paris 2024 Oyunlarının tarihin en genç, en sürdürülebilir, en eşitlikçi ve en kapsayıcı Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları olması hedefleniyor. Visa da temel değerleriyle birebir örtüşen bu özelliklerden yola çıkarak “Olimpiyat Değerleri Eğitimi” başlığı altında özel bir sosyal sorumluluk projesini, Oyunlarla eş zamanlı olarak hayata geçiriyor. Projenin hedefi özellikle dezavantajlı konumda olan gençleri Olimpik değerler ve spor yoluyla motive etmek. 

Bu kapsamda, Visa Olimpiyat ruhunu tüm Türkiye’ye yaymak üzere 8-14 yaş arası çocuklara eğitimler, spor faaliyetleri ve sporda rol modellerinin katılımıyla kapsamlı bir proje geliştirdi. Visa, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP ve Habitat iş birliğiyle yürütülecek olan projenin amacı, Olimpik değerler ve spor aracılığıyla çocukların kendilerini güçlendirmeleri, yetenek ve potansiyellerine inanarak kendilerini geliştirebilmeleri olacak.  Proje Türkiye genelinde 12 farklı ilde gerçekleştirilecek. Ayrıca yaz aylarında dezavantajlı bölgelerden gelen kız çocuklarına yelken ve dayanıklılık eğitimleri verilecek. 

Projeyi basın toplantısında değerlendiren Visa Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, “Bu yıl Paris 2024 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarında, olimpiyatların alışılagelmiş sloganı ‘Daha hızlı, daha yüksek, daha güçlü’nün yanına bir de ‘birliktelik’ kavramı eklendi. Visa olarak kapsayıcılık ve eşitlik taahhüdümüzün bir yansıması olan Olimpiyat Değerleri Eğitimi projesiyle Türkiye'nin dört bir yanındaki çocuklara potansiyelleri konusunda ilham vermeyi amaçlıyoruz. Ayrıca Team Visa kapsamında Olimpiyat yolunda destek vereceğimiz 3 başarılı olimpik ve paralimpik sporcumuz da projemizin bir parçası olacak” dedi.  

UNDP Mukim Temsilcisi Louisa Vinton: "Bu projede bizi en çok heyecanlandıran eşitlik, kapsayıcılık ve başkalarına saygı ilkeleridir. Bu idealler, 'tüm insanların özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğduğunu' söyleyen İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birinci Maddesine dayanmaktadır. Sporun, tüm yeteneklere sahip insanların katılabileceği ve başarılı olabileceği bir arena olduğunu göstermeyi amaçlıyor ve Olimpik ve Paralimpik değerlere bağlılıkları için uzun süreli ortaklarımız Visa ve Habitat'a teşekkür ediyoruz." dedi.

Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır“Habitat Derneği olarak çocuklarımızın ve gençlerimizin spor farkındalığının artmasını ve sosyal hayata katılımlarını önemsiyoruz. Spor değerlerini ve kültürünü, olimpik ve paralimpik değerlerle buluşturacağımız proje için son derece heyecanlıyız. Projeyle çocukların ve gençlerin özgüveninin ve cesaretinin desteklenmesini, sürdürülebilirlik ve kapsayıcılık ile ilgili farkındalıklarının artmasını, toplumsal cinsiyet eşitliğinin desteklenmesini, sporun beraberinde getirdiği dostluk, uyum, barış ve fair play kültürünün yaygınlaşmasını hedefliyoruz” dedi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Menopoz Döneminde Pilates: Kadınların Sağlıklı Yaşamı İçin Bir AdımÖnceki Haber

Menopoz Döneminde Pilates: Kadınların Sa...

Şükrü Deviren makam kapısını söktüSonraki Haber

Şükrü Deviren makam kapısını söktü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar