Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Konaklı minikler zeka oyunlarındaki başarılarıyla gururlandırdı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Konaklı minikler zeka oyunlarındaki başarılarıyla gururlandırdı

Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinde Akıl ve Zeka Oyunları kursuna katılan minikler Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nda dereceye girerek büyük bir gurur yaşattı.  

Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’na, Konak Belediyesi’nin Ballıkuyu ve İsmetpaşa Semt Merkezleri’nde Akıl ve Zeka Oyunları kursuna gelen öğrenciler de katıldı. Zeka oyunları ile öğrencilerin dikkat, taktik, muhakeme gücü gibi yeteneklerini geliştirmeyi amaçlayan turnuvada ilçe genelinde 22 ilkokuldan 141, 12 ortaokuldan da 77 öğrenci yarıştı. Okullarında birinci olan öğrenciler okullarını temsilen ilçe turnuvasına katıldı. Q - Bitz (Renkli küpler), Equilibrio (Mimari bloklar), Mangala ve Pentago (Beş taş) kategorilerinde düzenlenen turnuvaya İsmetpaşa Semt Merkezi kursiyerlerinden Ali Fuat Cebesoy İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Kıvanç Eser, Renkli Küpler kategorisinde katıldı. Hem okulunda hem de ilçe turnuvasında birincisi olan Kıvanç Eser, ilçedeki başarısı nedeniyle nisan ayı sonunda da il bazında düzenlenecek turnuvaya katılacak.

Büyük heyecan yaşadılar

Büyük heyecan ve çekişmeli geçen okul turnuvasında Ali Fuat Cebesoy İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Kıvanç Eser’in yanı sıra Mimar Bloklar ve Beştaş kategorilerinde de 4. sınıf öğrencisi Dila Muhacir ile 3. sınıf öğrencisi Derin Yıldız da okul birincisi olarak ilçe turnuvasında okullarını ve semt merkezlerini başarıyla temsil etti. İlçe turnuvasında Ballıkuyu Semt Merkezi kursiyerlerinden; Vali Kazımpaşa İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Ensar Can Renkli Küpler’de, Mehmetçik İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Elif Aydın Mangala’da dördüncü olurken, Cemile Nur Alp de Mangala’da ilk beşe giremese de rakipleriyle başa baş mücadele etti. Okullarında ve ilçe turnuvasında yaşıtlarıyla kıyasıya yarışan minikler, başarılarıyla ailelerini ve öğretmenlerini gururlandırdılar. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu da zeka oyunlarında başarı elde eden semt merkezi kursiyerlerini ilettiği tebrik belgeleriyle kutlayarak, başarılarının devamını diledi.

Zeka oyunları akademik başarıda da etkili

Akıl ve Zeka Oyunları Eğitmeni Berivan Pamuk, semt merkezlerindeki kurslara büyük ilgi olduğunu belirterek, çocukların başarısıyla gurur duyduğunu söyledi. Zeka oyunlarının çocukların akademik başarılarında da etkili olduğunu ifade eden Pamuk, problem çözme becerileri kazanma, hızlı düşünebilme, pratik çözümler üretebilme, el - göz koordinasyonu sağlayabilme, görsel algı gelişimlerini ve dikkat yeteneklerini geliştirebilmeleri adına zeka oyunlarının çok önemli katkı sunduğuna dikkat çekti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çocuğunuzu zararlı uygulamalarla baş başa bırakmayınÖnceki Haber

Çocuğunuzu zararlı uygulamalarla baş baş...

118 bin dekar araziye can suyu geliyorSonraki Haber

118 bin dekar araziye can suyu geliyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar