Hatay
DOLAR26.8403
EURO28.7473
ALTIN1659.1

Generali Sigorta ve AÇEV Afet Bölgesinde Çocuklara Umut Oluyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Generali Sigorta ve AÇEV Afet Bölgesinde Çocuklara Umut Oluyor
Türkiye'nin deprem riski altında olan bölgelerinde yaşanan felaketler, çocukların yaşamını olumsuz etkileyen en acı gerçeklerden biri haline geldi. Ancak bu zorlu süreçte Generali Sigorta ve Aile ve Çocuk Destek Vakfı (AÇEV) öncülüğünde ve The Human Safety Net: Uluslararası İyilik Hareketi kapsamında acenteler çocuklara umut olacak bir projeyi hayata geçiriyor.

 

"Okuyan Bir Gelecek Projesi" eğitimde fırsat eşitliği sunuyor

Özellikle 6 Şubat'ta Maraş'ta yaşanan deprem, bölgedeki ihtiyaçları daha da belirgin hale getirdi. Bu acı gerçeğin ışığında, AÇEV'in geliştirdiği "Okuyan Bir Gelecek Projesi", düşük sosyo-ekonomik düzeydeki 5-7 yaş arası çocukların erken yaşlarda okuma alışkanlığı kazanması ve dil gelişimi başta olmak üzere; zihinsel, fiziksel, sosyal ve duygusal gelişim alanlarının desteklenmesi amacıyla tasarlanmış bir projedir. Generali Sigorta ve AÇEV iş birliği ile gerçekleştirilecek Okuyan Bir Gelecek Projesi eğitimde fırsat eşitliği sunmayı amaçlıyor.

300’den fazla çocuk yararlanacak

Bu proje, çocukların dil becerilerini geliştirirken, okuma sevgisi ve alışkanlığı edinmelerini ve ebeveynlere kitap okumanın önemi konusunda farkındalık kazandırmayı hedefliyor 6 Şubat 2023'te yaşanan deprem sonrasında Adıyaman, Nurdağı ve Hatay'da AÇEV tarafından faaliyete geçirilen ve Çocuk ve Aile Merkezleri'nde uygulanmaya başlanan projeye Generali Sigorta da destek oluyor. Mart 2024 itibariyle başlayan projede 300'den fazla çocuğun yararlanması bekleniyor.

AÇEV'in yürüttüğü bu projeye Generali Sigorta’da destek olarak, çocukların geleceğe umutla bakmasına ve eğitim hayatlarında önemli bir adım atmalarına yardımcı olacak. İş birliği sayesinde, afet bölgesindeki çocuklar, sadece bir felaketin kurbanı olmak yerine, geleceklerini şekillendirecek bireyler olarak yetişme fırsatı bulacaklar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay CHPnin 23 Nisan törenine katıldıÖnceki Haber

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Ce...

Orta Doğu Kripto Piyasası Yükselişte; Günlük Trader Sayısı Son Yılda %166 ArttıSonraki Haber

Orta Doğu Kripto Piyasası Yükselişte; Gü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar