
Özellikle sıcak yaz mevsimi ile birlikte enerji veren gıdaları ve vitamin yönünden zengin besinleri tüketmeniz gerekiyor. Protein deposu tofunun, vitamin ve sağlıklı yağ deposu avokado ile birleşimiyle Gastronometro şeflerinin elinden lezzetli bir tarif ortaya çıktı: Siyah Pirinçli Tofu Salatası.
Son dönemde sağlıklı beslenme eğilimi hızlanırken yazın da mevsimine uygun bir şekilde beslenmek oldukça önemli. Çünkü hava sıcaklıklarının hızla artması da bağışıklık sistemini olumsuz etkileyerek hastalanmaya neden olabiliyor. Bu nedenle yaz dönemlerinde özellikle enerji veren gıdalar ve vitamin yönünden zengin besinler tüketmek gerekiyor.
Metro Türkiye bünyesinde hayata geçirilen Türkiye’nin ilk gastronomi keşif platformu Gastronometro’nun usta şefleri tarafından hazırlanan “Siyah Pirinçli Tofu Salatası” tarifi ile sadece lezzetli bir salata yemekle kalmayıp aynı zamanda bu sıcak günlerde vücut direncini de artırmak mümkün. İşte sağlıklı beslenmek isteyenlere göre hazırlanmış enerjisi bol tarif:
Siyah Pirinçli Tofu Salatası
Malzemeler:200 gram Siyah Pirinç, 50 gram Tofu, 20 gram Ceviz, 50 gram Yaban Mersini, 1 demet Bebek Roka, 1 bağ Frenk Soğanı, ¼ bağ Taze Nane, 1 Limon, 10 ml Balsamik Sirke, 10 gram Bal, 10 ml Zeytinyağı.
Hazırlanışı: Siyah pirinçler yumuşayana dek kısık ateşte pişirilip soğutulur ve mayonez tenceresine alınır. Frenk soğanı ve taze nane ince ince doğranarak pirinçlere ilave edilir. Ceviz, bebek roka ve yaban mersini eklenir. Ayrı bir tencerede balsamik sirke, limon suyu, bal ve zeytinyağı çırpılarak sos hazırlanır. Hazırlanan sos, mayonez tenceresine ilave edilir ve karıştırılır. Tofular küp doğranıp servis esnasında tabağa ilave edilir.
Metro Türkiye Hakkında
1964 yılında, Almanya'nın Ruhr bölgesinde kurulan, uluslararası perakende şirketlerinden Metro 34 ülkede 16 milyon profesyonel müşterisine hizmet veriyor. Metro Türkiye, HoReCa (otel, restoran, kafe) sektörü için bir mutfağı oluşturan tüm hizmetleri sağlarken 4.200’ün üzerinde çalışanıyla 21 şehirde, 37 mağazasıyla profesyonellerin kendileri ve iş yerleri için ihtiyaç duydukları 40 bin çeşit ürünü, fiyat-kalite-performans ilişkisini gözeterek sunmaktadır. Türk mutfağına dair çalışmalarını ekonomik, çevresel ve sosyal etkileri dikkate alarak hayata geçiren ve bu nedenle Sürdürülebilir İş Ödülleri’nin de sahibi olan Metro Türkiye, et ve balık izlenebilirliğinden sürdürülebilir balıkçılığa, gıda atığı projelerinden Coğrafi İşaretli Ürünler projesine kadar tüm çalışmalarıyla yerel değerlerin kayıt altına alınıp gelecek nesillere miras bırakılmasına katkı sunmayı hedeflemektedir. Metro Chef, Metro Professional, Metro Premium, Aro, Rioba ve Sigma isimli kendi markalarını bünyesinde bulunduran şirket, tüm mağazalarında “Tarladan Çatala” gıda güvenliği yönetim sisteminin kurulmasını esas alan uluslararası geçerlilikte bir standart olan IFS Cash & Carry / Wholesale Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarını da uygulamaktadır.































Yorum Yazın