Hatay
DOLAR41.477
EURO48.8497
ALTIN4985.1

Büyükelçi Eşleri İşçi Kütüphanesini Ziyaret Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Büyükelçi Eşleri İşçi Kütüphanesini Ziyaret Etti

Çankaya Belediyesi temizlik işçilerinin çöpe atılan kitaplarla oluşturduğu İşçi Kütüphanesi, yeni yılın ilk ayında Ankara'daki Büyükelçi eşleri; SHOM’u (Spouses of Head of Mission) konuk etti.

Estonya Büyükelçisi eşi ve SHOM'un Yeşil Grup Koordinatörü Kaire Jürgenson öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte Büyükelçi eşleri, 13 farklı dilde yazılan kitapları Çankaya Belediyesi İşçi Kütüphanesi'ne bağışladı.


Ankara’da görev yapan büyükelçilerin eşlerinden oluşan SHOM Yeşil Grubu, Çankaya Belediyesi Temizlik İşçileri Kütüphanesini ziyaret etti. Estonya Büyükelçisinin eşi ve SHOM Yeşil Grup Koordinatörü Kaire Jürgenson’un öncülüğünde gerçekleşen ziyarette, büyükelçi şeflerinin eşleri, Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD) üyeleri ve farklı ülkeleri temsil eden on iki büyükelçinin eşi yer aldı. 

 

Çankaya Belediyesi İşçi Kütüphanesi ziyaretine, Kanada, El Salvador, Estonya, Macaristan, İtalya, Kosova, Lübnan, Kuzey Makedonya, Norveç, Slovakya, İsviçre ve Venezuela Büyükelçi eşlerinin yanı sıra, Çankaya Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Umut Berker Sevilmiş, Temizlik İşleri Müdürü Ali Rıza Taşğın, alan sorumlusu Emirali Urtekin ve kütüphane sorumlusu Eray Yılmaz da katıldı.

 

KİTAP BAĞIŞLADILAR

Temizlik işçilerinin gece vardiyalarında çöp yanına bırakılan kitapları bir araya getirerek oluşturmaya başladığı ve daha sonra bağışlarla büyüyerek 40 bin kitaplık bir kapasiteye ulaşan İşçi Kütüphanesi'ni daha da zenginleştiren heyet, 13 farklı dilden, dünyanın dört bir köşesinde yayınlanmış kitapları ‘çöpten kütüphaneye’ armağan etti. SHOM Yeşil Grup Koordinatörü Kaire Jürgenson, kütüphanenin kurulmasında emeği geçenleri takdir ettiklerini belirterek, bu değerli çalışmanın daha fazla insana duyurulması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Ünsal, Karşıyakayı halkla birlikte yönetiyorÖnceki Haber

Başkan Ünsal, Karşıyakayı halkla birlikt...

Bir günde 250 kişi iş sahibi olduSonraki Haber

Bir günde 250 kişi iş sahibi oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar