Hatay
DOLAR41.477
EURO48.8497
ALTIN4985.1

Bayraklı Belediyesinden 3 Aralık Farkındalık Etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bayraklı Belediyesinden 3 Aralık Farkındalık Etkinliği

Bayraklı Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında özel gereksinimli bireyler ve ailelerinin katıldığı anlamlı bir farkındalık programı düzenledi. Gün boyu süren etkinliklerde yürüyüş, gösteriler ve atölyeler yer aldı.

Farkındalık yürüyüşüyle başladı

Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler, Osmangazi Hizmet Binası önünden başlayan farkındalık yürüyüşüyle açıldı. Katılımcıların taşıdığı ‘Engelsiz Yaşam hepimizin elinde’, ‘Kaldırım işgali insan hakkı ihlalidir’ ve ‘Farklıyız ama eşitiz’ yazılı dövizler farkındalık oluşturdu. Özel gereksinimli bireyler, aileleri, belediye meclis üyeleri ve muhtarların katıldığı yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

Başkan Önal: “Eşit yurttaşlık iradesi ortaya koyuyoruz”

Yürüyüşün ardından katılımcılara seslenen Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, konuşmasında şu mesajlara yer verdi: “3 Aralık yalnızca bir hatırlatma günü değildir; bir kentin vicdanının, yönetim anlayışının ve eşitlik iddiasının sınandığı gündür. Bayraklı’da eşit yurttaşlık hakkından taviz vermeyen bir irade ortaya koyuyoruz. Erişilebilirlik bir lütuf değil; devletin, yerel yönetimlerin ve toplumun ortak sorumluluğudur. Biz bu sorumluluğu uygulamada taşıyor, 2 bin 233 özel gereksinimli komşumuza düzenli olarak ulaşıyoruz.”

Gösteriler ve atölyeler ilgi gördü

Konuşmanın ardından özel gereksinimli bireylerin zumba gösterisi, balon uçurma etkinliği ve Osmangazi Semt Merkezi’ndeki seramik atölyesi günün öne çıkan etkinlikleri oldu. Program, 3 Aralık’a özel hazırlanan pastanın kesilmesiyle sona erdi.
Bayraklı Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin sosyal yaşama katılımını artırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kemerde Engelliler Günü Kutlama programıÖnceki Haber

Kemerde Engelliler Günü Kutlama programı

Seferihisar, TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuarında yerini aldıSonraki Haber

Seferihisar, TTI İzmir Uluslararası Turi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar