Hatay
DOLAR41.477
EURO48.8497
ALTIN4985.1

Başkan Çerçioğlu ile Hamleler Geleceğe: Aydında Çocuklar Satrançla Düşünmeyi Öğreniyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Çerçioğlu ile Hamleler Geleceğe: Aydında Çocuklar Satrançla Düşünmeyi Öğreniyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaz kursları kapsamında düzenlediği satranç eğitimleri, çocuklara sadece oyunu değil, stratejik düşünmeyi, sabırlı olmayı ve doğru zamanda doğru karar vermeyi de öğretiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu kurslar, yaz tatilini verimli geçirmek isteyen çocuklar için hem eğitici hem de keyifli bir alternatif sunuyor.
 
Alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleşen derslerde minik katılımcılar, satrancın temel kurallarından başlayarak hamle stratejilerine kadar pek çok bilgi ediniyor. Satranç tahtasında yapılan her hamle, çocukların zihinsel gelişimine katkı sunarken, odaklanma ve problem çözme becerilerini de güçlendiriyor.
 
Kursların yoğun ilgi gördüğünü belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Yaz kurslarımızla çocuklarımızı hem eğlendiriyor hem geliştiriyoruz. Satranç kurslarımız sayesinde çocuklarımız düşünmeyi, planlamayı ve sabırlı olmayı öğreniyor. Aydın’da geleceğin güçlü bireylerini yetiştirmenin gururunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Veliler, çocuklarının satranç sayesinde dikkat süresinin arttığını ve boş zamanlarını verimli geçirdiklerini söyleyerek, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Çerçioğlu’na teşekkür etti.

 

 


Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Sengel: Sadece bugünü değil, yarını da düşünüyoruzÖnceki Haber

Başkan Sengel: Sadece bugünü değil, yarı...

İzmir Büyükşehir Belediyesinin ulusal kredi notunda tarihi artışSonraki Haber

İzmir Büyükşehir Belediyesinin ulusal kr...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar